Algemene voorwaarden – Copy

Waar kun je een beetje rekening mee houden?

 1. Dinanne Fotografie, gevestigd te Meppel, KvK 82945683, wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als fotograaf.
 2. Heb jij tips en meer gelezen op mijn website? Dit stukje kan je wellicht wat helpen voordat wij aan de shoot gaan beginnen.
 3. Jij bent op de hoogte van de voorwaarden die op mijn website staan beschreven.
 4. Wanneer de fotoshoot, door de fotograaf per mail is bevestigd, dan staat de fotoshoot als gepland en geboekt.
 5. De betalingen zijn voorafgaand aan de fotoshoot voldaan. Het totaalbedrag is uiterlijk 72 uur voorafgaand aan de fotoshoot voldaan. Tenzij anders vooraf besproken en vastgelegd
 6. Wanneer onvoorziene omstandigheden zich voordoen, zoals slechte weersomstandigheden, ziekte of privéomstandigheden, dan staat de fotograaf in haar recht om de fotoshoot te annuleren en deze op een later moment opnieuw in te plannen. Partijen komen een nieuwe datum overeen.
 7. Indien een klant een golden hour heeft geboekt, maar de shoot vindt plaats op een bewolkte dag. Dan is dit voor de klant geen reden om de shoot te verzetten of te annuleren.
 8. De fotograaf is niet aansprakelijk voor eventuele schade, mankement etc die voortvloeit uit een fotoshoot. Ditzelfde geldt ook voor verloren eigendommen of andere zaken. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigendommen.
 9. In het geval dat door de klant schade wordt toegebracht aan apparatuur tijdens een shoot, dan is klant verplicht de vervangingswaarde te vergoeden.
 10. De fotograaf voert de opdracht naar beste inzicht en vermogen uit. Zij is niet aansprakelijk voor het niet bereiken van het resultaat dat de klant beoogde. Klant dient op de hoogte te zijn van de standaard stijl van de fotograaf.
 11. Indien klant niet tevreden is met de geleverde foto’s door de locatie, weersomstandigheden, kledingkeuze, bewerking of andere factoren die vooraf bij de klant bekend waren, en klant dient op de hoogte te zijn van alle algemene voorwaarden, dan zijn er geen redenen om een shoot kosteloos opnieuw uit te voere of de kosten terug te betalen aan de klant.
 12. Indien een bepaalde locatie voor de shoot gewenst is door de klant, dan is de klant verantwoordelijk voor het regelen van de locatie en de bijbehorende kosten, tenzij anders is overeengekomen.
 13. De fotograaf dient binnen binnen circa 5 weken, nadat de klant een keuze heeft gemaakt welke foto’s er geleverd mogen worden, de foto’s (digitale bestanden) aan de klant te leveren. Tenzij de fotograaf een vakantie heeft gepland of andere zaken zoals vooraf gepland. Ook is dit met uitzondering van onverwachte (familie)omstandigheden of bijvoorbeeld ziekte. Bij vakantie of andere omstandigheden kan het leveren van (digitale) foto’s langer duren.
 14. Fotograaf maakt en bewerkt de foto’s naar eigen inzicht. De geselecteerde (digitale) foto’s worden bewerkt volgens de normale standaarden. Klant is op de hoogte van de stijl van de fotograaf.
 15. De foto’s worden bewerkt conform het kleurenpalet van de fotograaf. De klant is op hoogte van het kleurenpalet. De fotograaf werkt in Lightroom en PhotoShop.
 16. De fotograaf levert geen niet geselecteerde (digitale) foto’s en/of RAW bestanden.
 17. De foto’s worden verzonden via wetransfer. De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de foto’s.
 18. Klant dient de omstandigheden zo gunstig mogelijk te maken voor de fotograaf.
 19. Wanneer de fotograaf een bruiloftreportage vastlegt dient de klant zorg te dragen voor de benodigde maaltijden en frisdrank/thee/water. Indien de bruiloft op meer dan 1 uur reisafstand ligt vanuit de vaste werklocatie van de fotograaf, dan dient de klant te zorgen voor een hotelovernachting voorafgaand aan de dag van de bruiloft.


Industrieweg 5, 7944 HT Meppel


KVK 82945683